Byn

Home / Att göra / Byn

Tystnad

Liv & rörelse

Under Mölles absoluta glansperiod i början av förra seklet fanns det femtioelva  hotell och utskänkningsställen, ja ungefär så många.

Idag något mindre men ändå, trots en tämligen begränsad yta har du en massa möjligheter att få något redigt gott att äta och dricka lite varstans ochvtittar man bortåt Arild, Jonstorp, Bräcke och Höganäs till så får du avsätta försvarligt mycket tid för att hinna med.
Överallt det där klirret av bestick och sorlet som en spinnande katt. Samtidigt. Purra dig själv tidigt en morgon och tassa ut från ditt rum och nerför trapporna. Det första som möter dig är synen av havet och det första du hör är: ingenting. Vadå? Jo, nu ska jag förklara för dig käre besökare, det är
något så ovanligt som tystnad.

Lika mycket liv och rörelse som det kan vara nere i Mölle hamn en strålande sommarkväll lika stilla är det i byn en tidig morgon. Skiktningen av sol över vattnet, ett fågelstreck på avstånd och så denna förbryllande märklighet i öronen av just frånvaron av ljud. Jag skojar inte, du hör vad du tänker! Det lilla fiskeläget blev ett kärt bara-vara-besöksmål och är det fortfarande, just på grund av detta som ju också kännetecknar ett riktigt bra musikstycke, dynamiken. Så ska livet vara! En kombo som också följer dig om du grenslar en stålhäst och trampar ut ur byn, tystnad och liv och rörelse, kanske är du på jakt efter bygdens legendariska keramik, eller en lika klassisk fika med vaniljhjärtanpå Flickorna Lundgren, BBQ på Holy Smoke eller en burgare på Garage i Höganäs. Möjligen kan en golfrunda också locka. Ja, byn är såklart som alla andra byar, en del av något större. Fast Mölle i sig är rätt mycket, det är sedan gammalt.